RÓLAM

 

Tőgyi Péter vagyok, 35 éves, Nemzetközi Kapcsolatok szakon végzett, főállású, számlaképes angolnyelv-oktató. A diploma és a felsőfokú angol nyelvvizsga megszerzése után két évet töltöttem Írországban a nyelv tökéletesítése végett. 2011 óta tanítok cégeknél, valamint középiskolás, főiskolás/egyetemista és felnőtt magántanítványaimat készítem fel a közép, illetve felsőfokú nyelvvizsgákra. 2022-ben Máltára költöztem, azóta innen, online végzem az oktatási tevékenységemet. Mivel szakmai tapasztalatomat elsősorban a felnőttoktatásban szereztem, gyermekek oktatásával nem foglalkozok.

Oktatói pályám során olyan ismert cégek munkatársaival dolgoztam együtt, mint például az Electrolux, Nézőpont Intézet, vagy Randstad Hungary. A Rossmann Hungary, C&A kereskedelmi Kft. valamint a Continental Railway Solutions Kft. már évek óta megtisztelnek bizalmukkal, így jelenleg is számos dolgozójuk oktatását végzem.

A nyelvtani alapokat sajátos módszerrel tanítom, könyveket elsősorban szókincsfejlesztéshez és hallott szövegértés gyakorlásához alkalmazok. Célom a szóbeli kommunikáció elkezdése és ösztönzése amilyen hamar csak lehet, mivel továbbra is gyakran tapasztalom, hogy bizonyos nyelviskolák és egyéb oktatási intézmények kevés figyelmet fordítanak a beszédre és a kellő magabiztosság elsajátítására.

Jelenleg kizárólag ONLINE végzem az oktatási tevékenységemet, több mint 10 éves tapasztalattal.

Az órák felépítése

A rendszerszemlélet híve vagyok. Hiszem,  hogy a szükséges nyelvtani alap megszerzése kulcsfontosságú a stabil és hosszú távon is tartós nyelvtudás elsajátításához. Ehhez viszont egy jól átlátható rendszerre van szükség és így a nyelvtan is sokkal értelmezhetőbbé, logikusabbá válik.  Ezt a rendszert saját módszerrel adom át diákjaimnak, saját táblázatokat és elméleti megközelítést alkalmazva. 

A szükséges alapok tisztázását követően viszont azonnal a szóbeli kommunikációra szeretem helyezni a figyelmet, mivel ez a kellő magabiztosság, helyes kiejtés és aktív szókincs megszerzéhez egyaránt elengedhetetlen.

Számomra fontos, hogy a diákjaim ne érezzék a tanulást száraznak, monotonnak, vagy unalmasnak. Ezért óráimon törekszem a változatosságra, a szintnek megfelelő aktuális, valamint általános beszédtémák és gyakorlatok alkalmazásával.

  • Szóbeli kommunikáció
  • Nyelvtan
  • nyelvkönyvek használata

LÉPJEN KAPCSOLATBA VELEM!

A küldés gombra kattintva elfogadja az Általános Adatkezelési Tájékoztatóban foglaltakat.

11 + 6 =